Big Brotherissa valta on katsojilla – Näin äänestät suosikkisi jatkoon!

Big Brother Suomi 2022

Big Brother Suomi 2022 – äänestyksen ehdot ja säännöt

1. Yleistä

Voit osallistua tv-ohjelman äänestykseen:

 • lähettämällä tekstiviestin äänestyslyhytnumeroon,
 • soittamalla äänestyspuhelinnumeroon tai
 • internetissä www.nelonen.fi/aanesta -sivustolla
 • mobiili-internetissä tvaani.fi/bb

Äänestysnumerot ja ohjeet näkyvät tv-ohjelman aikana tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla. Nelonen valvoo Big Brother Suomi 2022 (BB) äänestyksen toteutusta, mutta Nelonen taikka niiden yhteistyökumppani(t) eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen tai muihin ilmoitettuihin ehtoihin. Mikäli äänestystulos ei ole luotettava esimerkiksi teknisen häiriön tai Nelosen, tai tämän alihankkijoiden tai yhteistyökumppaneiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevan syyn vuoksi, mahdollinen tuomaristo voi valita voittajan. Tuomariston päätöstä ei voida peruuttaa.

Äänestysajat www.bigbrother.fi

Äänestysaikojen ulkopuolella tai muilla tavoin annettuja ääniä ei huomioida äänestystuloksessa, mutta ne voidaan silti veloittaa. Vääriin äänestysnumeroihin meneviä viestejä tai puheluita ei hyvitetä.

Nelonen, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät voi taata tietoliikenneyhteyksien keskeytyksetöntä ja/tai häiriötöntä toimintaa taikka puhelinlinjojen ja -verkkojen kapasiteetin riittävyyttä tai täyttä toimintakuntoisuutta äänestyksen aikana. Äänestyspalvelu voi poikkeuksellisesti ja/tai ilman ennakkovaroitusta olla poissa käytöstä järjestelmähäiriön, ylläpitotoimintojen vuoksi tai Nelonen, tai tämä alihankkijoista riippumattomista syistä. Nelonen, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät vastaa teknisistä ja/tai muista ongelmista taikka häiriöistä, joita voi esiintyä tietoliikenneyhteyksissä tai –verkoissa, järjestelmissä, servereissä, jakeluteissä tai ohjelmistoissa tai jotka voivat muuten estää annetun äänen päivittymisen ääntenlaskentasovellukseen sekä tästä äänestäjälle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

Palvelun markkinoija on Nelonen. Palvelun tekninen toimittaja, myyjä ja maksun saaja on SecuryCast Oy. Nelonen toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana. SecuryCast Oy toimii tuotteen ja palveluiden myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja SecuryCast välille. Myyjän vastuulla on kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. SecuryCast on myös maksun saaja. Mahdollisista reklamaatioista vastaa SecuryCast.

2. Äänestysohjeet

a) Tekstiviestinä

Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti lähettämällä tekstiviestinä valitun äänestyskohteen numero äänestysohjeiden mukaiseen puhelinnumeroon. (esim. lähetä 2 numeroon 173005). Näin antamasi ääni on rekisteröity ja vaikuttaa äänestystulokseen. Yhden tekstiviestin hinta on 1,00 euroa (sis. ALV). Äänesi veloitetaan puhelinlaskulla.

b) Puhelimella

Äänestää voi myös soittamalla puhelimella tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti kullekin äänestyskohteelle annettuun äänestyspuhelinnumeroon. Numerot näkyvät kunkin äänestyskohteen kohdalla ruudussa lähetyksessä ja tv-ohjelman nettisivuilla.

Äänestysnumerot ovat 0700 791 + asukkaan henkilökohtainen äänestysnumero, 01, 02, 03 jne.

Esim:
0700 791 01
0700 791 02
0700 791 03
jne.

Yhden äänestyspuhelun hinta on 1.00 euroa (sis. ALV) / puhelu + pvm. Äänesi veloitetaan puhelinlaskulla.

c) Internetissä

Äänestys tapahtuu käyttämällä internet-selainta. Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettujen kilpailijoiden nimiä käyttäen) osoitteessa www.nelonen.fi/aanesta. Internetäänestyksen hinnat ovat seuraavat:1 ääni 1,00€ (sis. ALV 24%)

10 ääntä 10,00€ (sis. ALV 24%)
25 ääntä 25,00€ (sis. ALV 24%)
50 ääntä 50,00€ (sis. ALV 24%)
100 ääntä 100,00€ (sis. ALV 24%)

Internetäänestämisessä maksu suoritetaan verkkomaksuilla pankkitunnuksia, pankki/luottokorttia hyödyntäen.

Internetissä äänestämiseen sovelletaan lisäksi internetäänestyksen sääntöjä ja ehtoja sellaisena kuin ne kulloinkin ovat voimassa.

d) Mobiili-internetissä

Äänestys tapahtuu käyttämällä mobiilin päätelaitteesi internet-selainta. Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettujen kilpailijoiden nimiä käyttäen) tv-ohjelman mobiili-internet sivulla.

Internetäänestyksen hinnat ovat seuraavat:

1 ääni 1,00€ (sis. ALV 24%)
5 ääntä 5,00€ (sis. ALV 24%)
10 ääntä 10,00€ (sis. ALV 24%)
25 ääntä 25,00€ (sis. ALV 24%)
50 ääntä 50,00€ (sis. ALV 24%)

Mobiili-Internetäänestämisessä maksu suoritetaan käytössä olevilla mobiilimaksutavoilla.

3. Internet-äänestyksen erityisiä sääntöjä

Voidaksesi äänestää, sinun tulee sitoutua noudattamaan näitä ehtoja kaikessa tv-ohjelman internetsivuston käytössä. Käyttäessäsi tv-ohjelman internetsivustoa vakuutat tutustuneesi tässä dokumentissa listattuihin ehtoihin, sellaisena kuin ne kulloinkin ovat voimassa, ja hyväksyväsi ne.

Nelonen ei anna mitään suoria tai välillisiä takuita internetsivuston toimivuudesta tai ominaisuuksista eikä takaa, että se toimii katkeamattomasti ja virheettömästi.

Internetsivuston käyttäminen edellyttää datayhteyden käyttöä. Nelonen ei peri internetsivuston käytöstä maksua äänestämisestä loppukäyttäjältä veloitettavan hinnan lisäksi, mutta käyttäjän operaattori ja/tai internet-palveluntarjoaja voi veloittaa käyttäjää datayhteyden käytöstä. Käyttäjä vastaa kaikista internetsivuston käytöstä itselleen aiheutuvista välittömistä ja välillisistä kuluista.

4. Palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta äänestyksestä, ota yhteys seuraavin tavoin:

Muista kertoa palautteessa seuraavat asiat:

 • Nimi
 • Viittaa ohjelmaan Big Brother Suomi 2022 (BB 2022)
 • Äänestyksessä käyttämäsi liittymän puhelinnumero
 • Aika jona mahdollinen ongelma esiintyi
 • Operaattori
 • Puhelinnumero, mistä sinut tavoittaa
 • Numero johon äänestysviestin laitoit tai soitit
 • Puhelimesi merkki ja malli
 • Palautteisiin vastataan mahdollisimman nopeasti.