27.11.2020 klo 10:15

Asukkaat toiveikkaina pikkujouluissa – “Jouluhalko, jouluhalko anna minulle…”

Big Brother -talossa juhlittiin torstai-iltana pikkujouluja. Tonttuina viikkotehtävän ajan ahkeroineet asukkaat pääsivät illan aikana nauttimaan jouluruoista ja kuumista löylyistä.

Illallisen, paljuilun ja saunomisen lisäksi Isoveli järjesti asukkaille pikkujouluohjelmaa. Alkuillasta he kävivät suuren piparkakkutaiston ja seuraavaksi ohjelmassa oli halkojen hakkausta – veikkamaisella twistillä, totta kai.

Asukkaat ovat aiemmin tällä viikolla askarrelleet itselleen katalonialaista jouluperinnettä kunnioittavat jouluhalot. Haloista on pidetty huolta ruokkimalla niitä, peittelemällä ne lämpimästi yöksi ja hukuttamalla ne rakkauteen.

Perinteen mukaan joulun odotuksen aikana hyvin hellitty ja syötetty halko osoittaa omistajalleen kiitollisuutensa kakkaamalla hänelle joululahjoja. Tämä tietysti edellyttäen, että omistaja suorittaa perinteen mukaisen rituaalin, joka tekee halon tyytyväiseksi. Rituaalissa halko asetetaan takan eteen ja sitä ryhdytään hakkaamaan kepeillä koko perheen voimin. Samalla perhe laulaa perinteistä halonhakkauslaulua, jossa halkoa käsketään ulostamaan perheen toivomia herkkuja.

Hilpeiden pikkujoulun juhlijoiden tehtävänä on luoda Big Brother -perheelle oma halonhakkauskappale. Kun sävellys on valmis, asukkaat asettavat halkonsa riviin olohuoneen lattialle.

Tämän jälkeen asukkaiden tulee esittää jokaiselle halolle aiemmin säveltämänsä kappale ja samalla hakata sitä rytmikkäästi kepeillä. Ken tietää, ehkä halot tulevat tyytyväisiksi?

Jouluhalot naurattivat asukkaita jo askarteluvaiheessa, ja myös tämän kirjeen lukeminen huvittaa. Asukkaat rupeavat välittömästi säveltämään laulua, jolla haloista saataisiin mahdollisimman paljon irti.

Hetken päästä takkatuli syttyy olohuoneen television näytölle, ja Isoveli ilmoittaa tehtävän alkavaksi. Jouluhalot asetellaan takan eteen ja laulu alkaa raikaamaan.

“Jouluhalko, jouluhalko, anna minulle Red Aleni, ulosta minulle...” laulu alkaa Artun toiveella.

Seuraavaksi rivissä on Olli-Pekan jouluhalko, jolta mies toivoo niin ikään olutta. Teeman mukaisesti myös Paulan ja Julian toiveet liittyvät illan juomapolitiikkaan. Kristiinan toiveita sen sijaan on kaksi, joko kirja tai alkoholia. Kovana Formula-fanina tunnettu Joel puolestaan toivoo, että kaikki pääsisivät näkemään Formulat.

“Aivan upee show”, Joel toteaa halonhakkuun päätyttyä.

“Yllättäviä valintoja”, Paula huudahtaa ja myöntää, ettei ajatellut muidenkin toivovan alkoholia.

Pikkujoulut ja samalla kauden viimeiset bileet jatkuivat iloisissa merkeissä aamun pikkutunneille saakka. Viimeisten päivien myötä asukkaat intoutuivat muistelemaan Big Brother -matkaa ja tunnelmoimaan tulevaa finaalia.

Asukkaiden täydeksi yllätykseksi talosta häädetään jo tänään perjantaina yksi asukas sekä lauantaina toinen. Seuraa siis Ruudun 24/7:sta finaaliviikonlopun käänteitä!

Uutiset
Uutiset

Asukkaat muodostavat iloisen BB-perheen – tällaiset roolit Isoveli heille valitsi

8.5.2021 klo 15:48
#päivätehtävä

Päivätehtävä käynnistyy – nyt testataan asukkaiden yleissivistystä

6.5.2021 klo 13:19
#päivätehtävä #bbroni

Päivätehtävä saatiin pakettiin – kauppareissun kohtalo selkiintyi

4.5.2021 klo 18:31
#bbaleksi #päivätehtävä

Nina pahoittaa mielensä vaihtopenkille joutumisesta: “Ajatellaan, että toi on keski-ikäinen akka, joka on säälistä otettu mukaan"

4.5.2021 klo 15:29
#bbnina #päivätehtävä

“Ei olla yksilöitä vaan joukkue” – asukkaat ansaitsevat kauppa-aikaa

4.5.2021 klo 13:45
#päivätehtävä

Viikkotehtävä onnistui – tonttupajalla paketoitiin yli 1000 lahjaa hyväntekeväisyyteen!

28.11.2020 klo 13:56
#päivätehtävä

Joulupukki lähetti taloon “kovan ja kuuman paketin”

28.11.2020 klo 13:37
#päivätehtävä

Taukojumppaa lahjapajalla: Tontut tahtoo reivaa, reivaa!

25.11.2020 klo 15:55
#päivätehtävä #bbpaula

Kätyriporosta jumppaohjaaja – BB-tontuille luvassa työpaikkaliikuntaa!

25.11.2020 klo 13:40
#päivätehtävä #bbarttu #bbpaula

Asukkaat pääsevät nauttimaan retkieväistä: “Kannatti kävellä!”

22.11.2020 klo 15:29
#päivätehtävä