22.11.2021 klo 10:00

Finaaliviikolla luvassa täysin ennennäkemätön käänne – yksi asukas saattaa vielä poistua talosta ennen finaalia

Jo 11 viikkoa kestäneessä Big Brother Suomessa alkoi tänään finaaliviikko, jonka päätteeksi ensi sunnuntaina tiedetään jo koko kauden voittaja. Talossa on tällä hetkellä viisi asukasta: Jasmiina, Taavi, Aki, Anssi ja Lasse. On kuitenkin täysin mahdollista, että sunnuntain finaalissa heitä on enää neljä! 

Kaikki riippuu Suomen Big Brotherissa täysin ennennäkemättömästä käänteestä, jonka Isoveli kaivaa takataskustaan tämän viikon perjantaina. Talossa järjestetään nimittäin käänteinen huutokauppa, jossa Big Brother yrittää saada jonkun asukkaista myymään finaalipaikkansa. Finalisteille siis tarjotaan koko ajan kasvava summa rahaa siitä, että yksi heistä jättäisi leikin kesken ennen finaalia. Houkuttaako pikavoitto niin paljon, että joku asukkaista tarttuu tarjoukseen ja poistuu talosta jo perjantaina huutokaupattava summa takataskussaan?

On toki täysin mahdollista, että kukaan ei tartu tarjoukseen, vaan kaikki haluavat jäädä sunnuntain finaaliin taistelemaan kauden pääpotista. Tällöin asukkaille tarjoutuu mahdollisuus jakaa huutokaupassa tarjottu summa keskenään, mutta heidän on päästävä sopuun summan jakamisesta. Isoveljen tapauksessa niin kutsuttu "kristillinen tasajako" ei tietenkään tule kysymykseen.

Big Brotheria on kytätty tänä syksynä pian jo 12 viikkoa. Ohjelman suosio on jälleen todistanut, että Suomi on miljoonien kyttääjien maa.

Big Brotheria seurataan erityisesti Ruudussa, jossa ovat katsottavissa sekä ohjelman kaksi 24/7 -streamia, päivittäiset koostelähetykset sekä talon tapahtumista päivittäin klippeinä tarjoillut lyhyet kohokohdat. Yhteensä kaikkia näitä Big Brother -sisältöjä on tänä syksynä käynnistetty pelkästään Ruudussa lähes 30 miljoonaa kertaa.

Big Brother Suomi pääsee hurjiin tavoittavuuslukuihin myös niin kutsutuilla TotalTV-luvuilla, joilla lasketaan ohjelman tavoittavuus Ruudussa sekä kaikkina tv:n esityskertoina yhteensä.

Big Brotherin lukujen voidaan sanoa olevan poikkeuksellisia, sillä ohjelma on syksyn aikana tavoittanut tv:ssä ja Ruudussa yhteensä noin 2,7 miljoonaa suomalaista, eli noin 50,5 prosenttia koko Suomen väestöstä!

Erityisen omistautunutta katselu on nuorten, 25–44-vuotiaiden naisten keskuudessa, jossa ohjelma on syksyn aikana tavoittanut huimat 65 prosenttia väestöryhmästä.

BB-talon tapahtumia seurataan ahkerasti myös somessa useilla eri alustoilla. Instagramin seuraajamäärä on kasvanut koko kauden ja on nyt lähes 80 000. BB-videot leviävät ahkerasti myös TikTokissa, ja keskustelu käy kuumana mm. Jodelissa, Facebookissa, Twitterissä ja muilla keskustelupalstoilla.

12 viikkoa Big Brotheria on mittava projekti myös ohjelman tuotantoryhmälle. Tänään maanantaina kello 21 alkavan koostelähetyksen alkuun mennessä Big Brother -talo on ollut asuttuna aika tarkkaan 113 720 minuutin ajan.

Kaikenlaista, ehkä kummallistakin, on tänä aikana kärrätty taloon, kuten esimerkiksi yksi käärme, neljä rottaa, 10 365 erilaista palloa sekä tietenkin 360 000 grammaa heinää.

Kauden päättyessä sunnuntaina, ovat viimeiset asukkaat viettäneet Big Brother -talossa noin 7 344 000 sekuntia. Talon 67 kameraa ovat kuvanneet yhtäjaksoista suoraa lähetystä Ruudun 24/7 -palveluun 2040 tunnin ajan! Tänä aikana Isoveljen palvelimet ovat tallentaneet asukkaiden elämää massiivisen 316 108,8 gigatavun verran.

Jotta tämä kaikki on ollut mahdollista toteuttaa, on Big Brother -universumiin vedetty yli 15 000 metriä kaapelia. Kauden aikana tuotannolle on kertynyt yhteensä 23 606,27 työtuntia, mutta vielä viikon verran sitä on edessäkin.

BB-talossa alkoi siis tänään finaaliviikko, jonka aikana asukkaat pääsevät muistelemaan pian jo 12 viikkoa kestänyttä BB-taivaltaan ja elämään uudelleen ikimuistoisimpia hetkiään – BB-twistillä tietenkin.

Kauden voittajaäänestys käynnistyy vasta perjantain huutokaupan jälkeen, jolloin tiedetään, onko joku finalisteista tarttunut Big Brotherin tarjoukseen. Mikäli näin käy, on sunnuntaina talossa enää neljä finalistia, joista yksi voittaa finaalilähetyksen päätteeksi koko Big Brotherin ja 30 000 euron rahapalkinnon.

Big Brother Suomi huipentuu finaaliin sunnuntaina 28.11. Nelosella ja Ruudussa klo 21.

Uutiset
Uutiset

Yksi viidestä voittaa Big Brother Suomi -kauden – Näin suuri finaali-ilta etenee

28.11.2021 klo 18:59
Big Brother Suomi -kausi huipentuu sunnuntaina 28.11., kun joku viidestä finalistista kruunataan koko kauden voittajaksi ja 30 000...
#bblasse #bbjasmiina #bbtaavi #bbaki #bbanssi

Asukkaat puhuvat toisistaan kauniisti viimeisen päivän puheissa – kyyneliltä ei vältytä!

28.11.2021 klo 16:58
#bblasse #bbaki #bbjasmiina #bbanssi #bbtaavi

Lauluja, suhdespekulaatioita ja jännitystä – näin sujui Big Brother -talon viimeinen ilta

28.11.2021 klo 10:39
#bbjasmiina #bbtaavi #bblasse #bbaki #bbanssi

Big Brother -finalistien My Day -video

27.11.2021 klo 21:45
#bbaki #bbjasmiina #bblasse #bbtaavi #bbanssi

Viimeinen lauantai-ilta Big Brother -talossa vietetään herkutellen ja My Day -videoista nauttien

27.11.2021 klo 20:12
#bblasse #bbaki #bbjasmiina #bbanssi #bbtaavi

Asukkaiden toivebiisit saavat aikaan tunnemyrskyn – näin BB-talon viimeisissä bileissä bailattiin!

26.11.2021 klo 13:43
#bbtaavi #bblasse #bbjasmiina #bbaki #bbanssi

Finaalijuhlat käynnistyvät! Asukkaat näkevät karanteeniviikolla kuvaamansa videot itsestään

25.11.2021 klo 22:04
#bbjasmiina #bbanssi #bbaki #bbtaavi #bblasse

Finaaliviikon asukkaat luovat omat fanituotemallistonsa – “Supersiisti tehtävä!”

22.11.2021 klo 14:01
#bbaki #bbanssi #bbjasmiina #bbtaavi #bblasse

Tervemenoa finaaliviikolle! “Täällä on kovat luut enää”

22.11.2021 klo 10:37
#bbpekka #bbaki #bbanssi #bblasse #bbtaavi #bbjasmiina

Peli kovenee finaalia kohti – näin nimeämispisteet jakautuivat

21.11.2021 klo 00:05
#bbaki #bbjasmiina #bbanssi #bblasse #bbtaavi #bbpekka